autómentés non stop

Gépjárművek meghibásodása út közben

Az autó meghibásodása általában váratlanul következik be. Az esetek többségében autója akkor hagyja cserben, amikor még néhány kilométer van hátra, vagy amikor nincs a közelben szerviz. Függetlenül attól, hogy miért romlott el az autó, az első teendő, hogy hívjon egy autómentő szolgálatot, de akár online is kereshet.

Hogyan romolhat el egy autó?

Az autó meghibásodása gyakran váratlanul következik be, mivel a jármű korábban nem mutatott semmilyen jelét annak, hogy meghibásodhatott volna. Ha ilyen helyzetbe kerül, először is biztonságos helyen kell leparkolnia a járművet (ha lehetséges). Ez után ellenőrizheti, hogy miért romlott el az autó. Egy pillantás a motorblokkba néha tisztázhatja a dolgokat. Nem ritka, hogy olaj- vagy hűtőfolyadék hiány van. Az autó meghibásodásának másik gyakori oka az akkumulátor. Emellett hirtelen problémák jelentkezhetnek a kormányművel, a felfüggesztéssel vagy a fékekkel is.

Mit tegyek, ha lerobban az autóm?

Maradjon nyugodt, és vezessen a leállósávra. Biztosítsa a lerobbant járművet, és szükség esetén hívjon közúti segítséget.

Kit és hogyan kell felhívnom?

Ha nincs mobilja vagy esetleg használhatatlan (lemerült), sétáljon az úttest saját oldalán lévő segélyhívó telefonhoz. A telefon ingyenes, és közvetlenül a rendőrséggel tart kapcsolatot.

Több lehetőség is van. Az egyik a segélyhívó telefonszám, a másik opció, ha interneten keresünk megoldást. Például a miskolc autómentés kifejezésre a környékbeli autómentős gyorsabban kiér, mint ha csak úgy általában keresne.

Hogyan kerülhetem el az autó meghibásodását?

A meghibásodások leggyakoribb okai közé tartozik a meghibásodott vagy lemerült autóakkumulátor és a motorvezérlő rendszer (pl. érzékelők) hibái. Ha rendszeresen elmegy a szervizbe ellenőrzésre, és figyel a visszajelző lámpákra, megelőzheti a meghibásodásokat.