edzés idő

Miért hasznos a súlymellény és hogyan kell kiválasztani a számodra ideális darabot?

A súlymellény nagyjából úgy néz ki, mint azok a darabok, amelyeket a különleges erők katonái viselnek. Csak előbbiek nem golyóállók és nem lehet bennük késeket, gránátokat és egyéb fegyvereket elrejteni. Viszont a belsejükben és a zsebekben olyan anyagok találhatók meg, amelyek a mellényt nehezebbé teszik a többletsúly miatt. Ez az anyag lehet vasszemcse, acéllemez, de akár egyszerű homok is. Éppen ezért súlymellény a neve.

Miért érdemes súlymellényt használni az edzéseken?

Főleg a saját testsúlyos edzések során veheted nagy hasznát a súlymellénynek. Ha szeretnéd színesíteni az edzéseket, plusz súlyra van szükséged, de ezt a súlyt nem szeretnéd cipelni, hanem inkább magadon hordanád, akkor a súlymellény számodra az ideális eszköz. A tárcsákkal és súlyzókkal ellenben a súlymellény az egész test számára terhelést jelent. Kiválóan növelheted az edzések nehézségét, illetve intenzitását. Mivel a test nagyobb igénybevételnek van kitéve a súlymellény által, ezért több kalóriát égetsz el, így a fogyás is beindul.

Akár az egyszerű sétát vagy kocogást is nehezítheted a súlymellény viselésével. Némely profi sportolók labdarúgáshoz vagy kosárlabdázáshoz is alkalmazzák ezt a sportszert, hogy növeljék teljesítményüket. Amatőr és profi sportolók számára egyaránt előnyös a súlymellény használata.

Milyen a számodra ideális súlymellény?

Ma már többféle súlymellény közül lehet választani a gymstore.hu kínálatában is. Annak érdekében, hogy a számodra leginkább megfelelő darabot tudd kiválasztani, érdemes válltöméssel rendelkező darabot vásárolni. Ez nagyon fontos, mert ha nem komfortos a súlymellény, akkor a hosszú edzés a sportszerben kész kínszenvedés lesz és alig várod majd, hogy levehesd.

A súlymellény megválasztása attól is függ, hogy milyen típusú edzéshez szeretnéd használni. Ha a célod az állóképességed fejlesztése, akkor könnyebb darabot válassz, míg erőnléti sportok esetében a nehezebb típusok lesznek tökéletesek.

Még konkrétabban megfogalmazva, a súlymellény nem lehet nehezebb a testtömeged tíz százalékánál. Ez afféle általános szabály, ettől természetesen eltérhetsz, azonban csak saját felelősségre. Ha még kezdő vagy, akkor mindenképp egy kisebb súllyal rendelkező darabbal indíts. De, jó opció lehet egy olyan modell is, melynek súlya változtatható.